Drošības noteikumi nometnes laikā

Drošības noteikumi nometnes laikā

Sērfa kvalitāte un dalībnieku drošība ir bijuši mūsu svarīgākie priekšnoteikumi jau kopš SurfPort sākuma, līdz ar to "jaunie" drošības standarti mums nav jaunums, bet gan ikdienas nepieciešamība:

1. Pārvietošanās tikai ar orgaizētu busiņu nometnes dalībniekiem. Sabiedriskais transports nometnes laikā netiek izmantots. Visi transfēri dalībniekiem Portugālē ir iekļauti dalības maksā. 

2. Sērfa nodarbību laikā 1 instruktors strādā ar grupu līdz 5 cilvēkiem. Lielākam dalībnieku skaitam ir 2 vai vairāk instruktori. Mazākas grupas instruktoram ir ne tikai vieglāk uzmanīt, bet arī efektīvāk apmācīt un katra dalībnieka progress tiek pamanīts.

3. Privātas ģērbtuves, dušas un skapīši ar mantu glabātuvi. Sērfa skolai ir slēgtas telpas pie pašas pludmales, kur dalībnieki netraucēti sagatavojas nodarbībai kā arī nomazgājas pēc nodarbībām.

  

4. Organizētas ēdienreizes. Dalībniekiem tiek sagatavotas brokastis un pusdienas portugāļu manierē (ar glāzi vīna vai alus pie pusdienām). Vakariņas tiek ieturētas kādā no vietējiem restorāniem vai mājās BBQ vakars. 

5. Ekskursija uz autentiskiem galamērķiem. Jebkādi galamērķi ar lielu tūristu pulcēšanos (Sintra, Lisabona) tiek izslēgti no nometnes programmas, drošības apsvērumu dēļ. Tā vietā ekskursija tiek organizēta uz kādu no portugāļu auuetniskiem brīvdienu galamērķiem - slaveno Nazare pludmali ar 20 m augstiem viļņiem un vietējo vīna darītavu vai arī vēsturisko Obidos pilsētiņu ar vakariņām restorānā un "Fado" mūzikas vakaru. Iespējas ir vēl un vēl.... 

 

6. Distancēšanās 2 m un vairāk. Peniche ciemats un tā pludmales teritoriāli ir ļoti plašas un varētu uzņemt līdz pat 3 reizēm vairāk iedzīvotājus, kā šobrīd apdzīvo, līdz ar to distancēšanās 2m nesagādās problēmas. 

 

Sērfošana septembrī

Peniche ir zvejnieku ciemats, kurus pēdējos gados iecienījuši sērfotāji, pateicoties piemērotajiem laikaspatākļiem. Neatkarīgi no vēja virziena, vienmēr atradīsies pludmales, kurās būs sērfam nepieciešamie viļņi. Jo īpaši septembris un oktobris ir atzīts par labākajiem sērfa mēnešiem, kad dienvidu vēji veido perfektos viļņus. Tieši tāpēc katru gadu oktobrī vienā no Peniche pludmalēm (SuperTubos) norisinās WSL organizētais pasaules čempionāta posms sērfošanā. 

Septembris ir laiks, kad saule lutina un dalībniekiem ir iespēja atjaunot pagaisušos vasaras iedegumus kā arī ūdens ir uzsilis patīkamai peldei 👙. Septembrī tūrismu plūsma ir samazinājusies, kas ļauj ieraudzīt Portugāles autentiskumu un burvību ⛱️.

 

Nometnes grafiks septmebrī

 

 

Tiekamies viļņos 🤙

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.